Vacature Directeur

kom ons dop team versterken

Functieomschrijving

DOP-Oost Vlaanderen is op zoek naar een directeur die mee vorm geeft aan de realisatie van de strategische doelstellingen van DOP-Oost Vlaanderen en mee de strategie bepaalt en uitdraagt.

Als directeur DOP-Oost Vlaanderen draag je de eindverantwoordelijkheid voor de inhoudelijke,  operationele en resultaatsgerichte werking van de organisatie. Je staat in voor een goede dagdagelijkse werking en continue kwaliteitsbewaking en – verbetering.

Je bent verantwoordelijk voor de realisatie en de communicatie van de visie, missie en haar strategische doelstellingen. Je zorgt voor een waardevermeerdering van de organisatie, het financieel en administratief beleid.

Als inspirerende coach bouw je verder aan een toekomstgericht organisatiemodel voor de organisatie. Dit in nauwe samenwerking met de medewerkers en de Raad van Bestuur.

Je bent verantwoordelijk voor en waarborgt de kwaliteit van de operationele en organisatorische aspecten geboden door elke medewerker in samenwerking met de stafmedewerker kwaliteit. Je zorgt voor een innovatieve en voortdurende verbetering binnen DOP-Oost Vlaanderen.

Als directeur stimuleer je (zelf)leiderschap in een klimaat van vertrouwen en eigenaarschap.

In dialoog met Raad van Bestuur en medewerkers zorg je voor een boeiende, lerende en aangename werkomgeving en heb je veel aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Je werkt actief aan een HR-beleid voor medewerkers .

Daarnaast bouw je een netwerk uit met andere relevante partners binnen het landschap. Je volgt de maatschappelijke en politieke beleidsvoering met regelgeving op wat betreft het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin met bijzondere aandacht voor de sector van personen met een handicap en de sector opgroeien.

Je rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter van Raad van Bestuur. 

Profiel

Ben jij een gedreven participatief leidinggevende met een duidelijke focus op kwaliteit? Ben jij in het bezit van een masterdiploma? Heb jij minimum 10 jaar ervaring in de sector, waarvan 5 jaar in een leidinggevende functie? Heb jij strategisch inzicht en werk jij talentgericht? Hanteer je een coachende leiderschapsstijl en ben je een sterke bruggenbouwer?

Dan is deze vacature iets voor jou!

Ons aanbod

 • Wij bieden jou een gevarieerde en verantwoordelijke functie waarin je het DOP Oost-Vlaanderen mee vorm geeft.
 • Een uitdagende functie met ruimte voor initiatief in een boeiende werkomgeving.
 • Wederzijds respect en waardering zijn de voorwaarden voor de organisatiecultuur.
 • We hechten veel belang aan open communicatie en bij onze stijl van leidinggeven ligt de nadruk op samenwerking.
 • We stimuleren en ondersteunen zelfstandig denken en het nemen van verantwoordelijkheid.
 • We ondersteunen om beroeps- en gezinsleven nog beter te combineren. We zetten ons in met o.a. flexibel werken en thuiswerk.
 • Met het oog op mens, maatschappij en milieu willen we respectvol en duurzaam ondernemen.
 • Wij stimuleren als verantwoordelijke werkgever uw beroepsmatige ontwikkeling.
 • Een voltijdse contractuele functie van onbepaalde duur.
 • Indiensttreding in overleg.
 • Naast een stabiele tewerkstelling in een dynamische organisatie ontvang je ook een groepsverzekering.

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je graag meer
informatie? Neem contact op met Bart Meyers via e-mail
sollicitatie@dop-ovl.be.

Solliciteren?

We verwachten je kandidatuur uiterlijk  31/01/2023 per mail via sollicitatie@dop-ovl.be Je kandidatuur bestaat uit een CV en een sollicitatievideo
van maximum 5 minuten.
De video mag verstuurd worden met een link via Wetransfer.