HULP BIJ CORONA

1. VISUELE UITLEG CORONA VIRUS

Het is niet altijd evident om op een begrijpbare manier uit te leggen wat het corona virus is, wat het doet en hoe je ermee moet omgaan. De uitleg geven in de vorm van een verhaal met visuele ondersteuning, kan veel duidelijker zijn voor heel wat mensen. Denk maar aan kinderen, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met ASS en zoveel meer.

Het verhaal met visuele ondersteuning kan je in verschillende talen downloaden door op onderstaande knop te klikken:

  • Nederlands, Frans, Engels
  • Arabic, Norwegian, Polish, Russian, Tsjechisch, Turkish 

2. ONLINE HULPVERLENING

In deze bizarre tijden waar fysieke hulpverlening momenteel geen mogelijkheid meer is, moeten we meer dan ooit inzetten op de online hulpverlening!
Iedereen die met moeilijkheden, problemen of vragen zit, kan terecht bij heel wat online platformen. Er zijn hulplijnen voor iedereen. In onderstaande link vind je maar liefst 17 online hulplijnen terug, die je kan raadplegen en waar men iedereen met veel plezier verder helpt:

Ook D.O.P.-cliënten én wachtenden kunnen D.O.P. steeds telefonisch of via videochat contacteren! Informeer zeker eens bij jouw D.O.P. Medewerker.

3. HET CORONA-VIRUS IN GEBARENTAAL

Hieronder vind je een link naar 4 filmpjes die uitleg geven over: 

  • Vermijd dat je ziek wordt
  • Help jezelf en anderen te beschermen
  • Wat als ik ziek ben?
  • Wat als iemand in mijn omgeving ziek is?

4. CORONA - MEERTALIGE INFO

Het is niet altijd even evident voor iedereen om te begrijpen waarom onze levens er opeens zo anders moeten uitzien. Het is daarom belangrijk dat iedereen weet welke maatregelen er zijn én met welk doel deze genomen worden. Wees bewust dat dit niet altijd een kwestie is van “niet willen”, maar dat het ook veel te maken kan hebben met “het niet begrijpen”. Vandaar dat wij ook via deze weg de maatregelen nog eens willen opsommen!

WEBINAR (Web Seminar) BEREIKEN VAN KWETSBARE GROEPEN
Woensdag 13 mei 2020

Het VAPH organiseert een webinar over het bereiken van kwetsbare groepen in deze tijd. Voor de geïnteresseerden onder jullie bij deze de link om je in te schrijven.

Wanneer? Woensdag 13 mei 2020 – 11.00 uur to 11.50 uur

Scroll Up