We zijn er voor jullie,
maar op een andere manier!

You'll Never Walk Alone

NIEUWE MAATREGELEN - VANAF 2 NOVEMBER - WAT MET D.O.P.?

Vanaf maandag 2 november gaan er nieuwe maatregelen in om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Tot nog toe zullen D.O.P.-gesprekken kunnen blijven doorgaan. We trachten online te werken, maar jouw procescoach zal steeds bevragen op welke manier jij het gesprek ziet zitten. Als online werken voor jou geen goed alternatief is, zullen we fysiek langskomen. Indien het gesprek bij je thuis doorgaat, kan je, naast je gezin en de procescoach, maximaal 1 persoon extra uitnodigen om life aanwezig te zijn. Andere personen kunnen online aansluiten (bijvoorbeeld via videochat). Indien een gesprek niet thuis kan doorgaan, kan er gezocht worden naar een ruimte (bij ons op kantoor of in een contactpunt) waar meerdere personen kunnen zitten, rekening houdend met de afstandsregel van 1,5 meter.

Volgende richtlijnen blijven van kracht: we laten het gesprek zoveel mogelijk in open lucht doorgaan. Lukt dit niet, dan respecteren we de afstandsregel van 1,5 meter en dragen zowel de procescoach als de deelnemers een mondmasker. Indien deze niet voldoende voor handen zijn, voorziet de procescoach voldoende mondmaskers. Fysieke afspraken met extra personen uit risicogroepen worden vermeden. Daarnaast worden fysieke gesprekken steeds uitgesteld indien een deelnemer symptomen heeft, in quarantaine zit of in isolatie zit. Onderstaande schema’s kunnen je helpen een beslissing te nemen of je je moet laten testen, in quarantaine moet of in isolatie moet.

2. ONDANKS DE CORONA-MAATREGELEN BLIJFT D.O.P. OOST-VLAANDEREN PARAAT VOOR ALLE MENSEN DIE ONDERSTEUNING NODIG HEBBEN:

Er is geen aanmeldingsstop. Aanmeldingen kunnen zoals voorheen gebeuren via de website, een mail info@dop-ovl.be of op onze permanentie telefoon 0473 73 87 68

3. Voor onze huidige cliënten die in proces zijn:

De D.O.P. Medewerker zal je steeds contacteren om met jou te bekijken hoe het proces kan verder gezet worden.

Neem zéker contact met ons op bij vragen of onduidelijkheden.

Dit kan via het gsm-nummer van je D.O.P. Medewerker of via al onze kanalen in:

HULP BIJ CORONA

1. VISUELE UITLEG CORONA VIRUS

Het is niet altijd evident om op een begrijpbare manier uit te leggen wat het corona virus is, wat het doet en hoe je ermee moet omgaan. De uitleg geven in de vorm van een verhaal met visuele ondersteuning, kan veel duidelijker zijn voor heel wat mensen. Denk maar aan kinderen, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met ASS en zoveel meer.

Het verhaal met visuele ondersteuning kan je in verschillende talen downloaden door op onderstaande knop te klikken:

  • Nederlands, Frans, Engels
  • Arabic, Norwegian, Polish, Russian, Tsjechisch, Turkish 

2. ONLINE HULPVERLENING

In deze bizarre tijden waar fysieke hulpverlening soms moeilijk is, moeten we meer dan ooit inzetten op de online hulpverlening!
Iedereen die met moeilijkheden, problemen of vragen zit, kan terecht bij heel wat online platformen. Er zijn hulplijnen voor iedereen. In onderstaande link vind je maar liefst 17 online hulplijnen terug, die je kan raadplegen en waar men iedereen met veel plezier verder helpt:

Ook D.O.P.-cliënten én wachtenden kunnen D.O.P. steeds telefonisch of via videochat contacteren! Informeer zeker eens bij jouw D.O.P. Medewerker.

3. HET CORONA-VIRUS IN GEBARENTAAL

Hieronder vind je een link naar 4 filmpjes die uitleg geven over: 

  • Vermijd dat je ziek wordt
  • Help jezelf en anderen te beschermen
  • Wat als ik ziek ben?
  • Wat als iemand in mijn omgeving ziek is?

4. CORONA - MEERTALIGE INFO

Het is niet altijd even evident voor iedereen om te begrijpen waarom onze levens er opeens zo anders moeten uitzien. Het is daarom belangrijk dat iedereen weet welke maatregelen er zijn én met welk doel deze genomen worden. Wees bewust dat dit niet altijd een kwestie is van “niet willen”, maar dat het ook veel te maken kan hebben met “het niet begrijpen”. Vandaar dat wij ook via deze weg de maatregelen nog eens willen opsommen!

WEBINAR (Web Seminar) BEREIKEN VAN KWETSBARE GROEPEN
Woensdag 13 mei 2020

Het VAPH organiseert een webinar over het bereiken van kwetsbare groepen in deze tijd. Voor de geïnteresseerden onder jullie bij deze de link om je in te schrijven.

Wanneer? Woensdag 13 mei 2020 – 11.00 uur to 11.50 uur

Scroll Up