We zijn er voor jullie,
maar op een andere manier!

You'll Never Walk Alone

1. EXITSTRATEGIE - VANAF 19 JUNI -

Vanaf maandag 18 mei zal de normale werking van onze dienst geleidelijk terug opstarten. Concreet wil dit zeggen dat er enkel gesprekken zullen gepland worden met de cliënt en zijn kerngezin en/of mensen uit hun ‘bubbel’. Als er mensen buiten de bubbel nodig zijn, dan wordt er samen gekeken op welke manier deze mensen het best kunnen deelnemen. Dat kan ook via videochat.

We laten het gesprek zoveel mogelijk in open lucht doorgaan. Lukt dit niet, dan respecteren we de afstandsregel van 1,5 meter en dragen zowel de procescoach als de deelnemers een mondmasker. Indien onze cliënten dit niet in huis hebben, voorziet de procescoach voldoende mondmaskers. Daarnaast is het belangrijk dat er geen enkele deelnemer de afgelopen twee weken symptomen van Covid-19 heeft gevoeld. Is dit wel het geval, dan wordt het gesprek uitgesteld.

Cliënten die het D.O.P proces nog niet wensen te hervatten, krijgen hiervoor alle begrip. De fases wordt doorgevoerd op basis van de richtlijnen van de overheid. De tijd zal uitwijzen of de maatregelen verder zullen versoepelen of ze eventueel opnieuw verstrengd zullen worden.

Toevoeging 29 juli: In gemeentes met nieuwe uitbraken en clusters zal de medewerker contact opnemen of het gesprek op afstand kan doorgaan. Waar nodig, blijven huisbezoeken wel doorgaan.

Onze procescoaches nemen momenteel contact op met hun cliënten om gesprekken te plannen. Achter de schermen brengen we alles in orde om onze cliëntgesprekken zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Heb je hier nog extra vragen over? Aarzel niet om contact op te nemen met je eigen procescoach of met onze permanentie dienst op het nummer 0473 73 87 68.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie opnieuw te mogen ontmoeten!

2. ONDANKS DE CORONA-MAATREGELEN BLIJFT D.O.P. OOST-VLAANDEREN PARAAT VOOR ALLE MENSEN DIE ONDERSTEUNING NODIG HEBBEN:

Er is geen aanmeldingsstop. Aanmeldingen kunnen zoals voorheen gebeuren via de website, een mail info@dop-ovl.be of op onze permanentie telefoon 0473 73 87 68

3. Voor onze huidige cliënten die in proces zijn:

De D.O.P. Medewerker zal je eerstdaags contacteren om met jou te bekijken hoe het proces kan verder gezet worden.

Neem zéker contact met ons op bij vragen of onduidelijkheden.

Dit kan via het gsm-nummer van je D.O.P. Medewerker of via al onze kanalen in:

HULP BIJ CORONA

1. VISUELE UITLEG CORONA VIRUS

Het is niet altijd evident om op een begrijpbare manier uit te leggen wat het corona virus is, wat het doet en hoe je ermee moet omgaan. De uitleg geven in de vorm van een verhaal met visuele ondersteuning, kan veel duidelijker zijn voor heel wat mensen. Denk maar aan kinderen, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met ASS en zoveel meer.

Het verhaal met visuele ondersteuning kan je in verschillende talen downloaden door op onderstaande knop te klikken:

  • Nederlands, Frans, Engels
  • Arabic, Norwegian, Polish, Russian, Tsjechisch, Turkish 

2. ONLINE HULPVERLENING

In deze bizarre tijden waar fysieke hulpverlening momenteel geen mogelijkheid meer is, moeten we meer dan ooit inzetten op de online hulpverlening!
Iedereen die met moeilijkheden, problemen of vragen zit, kan terecht bij heel wat online platformen. Er zijn hulplijnen voor iedereen. In onderstaande link vind je maar liefst 17 online hulplijnen terug, die je kan raadplegen en waar men iedereen met veel plezier verder helpt:

Ook D.O.P.-cliënten én wachtenden kunnen D.O.P. steeds telefonisch of via videochat contacteren! Informeer zeker eens bij jouw D.O.P. Medewerker.

3. HET CORONA-VIRUS IN GEBARENTAAL

Hieronder vind je een link naar 4 filmpjes die uitleg geven over: 

  • Vermijd dat je ziek wordt
  • Help jezelf en anderen te beschermen
  • Wat als ik ziek ben?
  • Wat als iemand in mijn omgeving ziek is?

4. CORONA - MEERTALIGE INFO

Het is niet altijd even evident voor iedereen om te begrijpen waarom onze levens er opeens zo anders moeten uitzien. Het is daarom belangrijk dat iedereen weet welke maatregelen er zijn én met welk doel deze genomen worden. Wees bewust dat dit niet altijd een kwestie is van “niet willen”, maar dat het ook veel te maken kan hebben met “het niet begrijpen”. Vandaar dat wij ook via deze weg de maatregelen nog eens willen opsommen!

WEBINAR (Web Seminar) BEREIKEN VAN KWETSBARE GROEPEN
Woensdag 13 mei 2020

Het VAPH organiseert een webinar over het bereiken van kwetsbare groepen in deze tijd. Voor de geïnteresseerden onder jullie bij deze de link om je in te schrijven.

Wanneer? Woensdag 13 mei 2020 – 11.00 uur to 11.50 uur

Scroll Up