D.O.P. INSPIREERT

Welke vormingen bieden wij?

De laatste tijd zijn er heel wat vernieuwingen binnen het zorglandschap. ‘De vermaatschappelijking van de zorg’ is dan ook een term die je dikwijls hoort vallen. Er rijzen echter heel wat vragen rond die vermaatschappelijking:

Hoe werk je samen met cliënten en hun netwerk? Hoe leg je de regie bij de cliënt en zijn netwerk? Hoe geef je dit vorm? Hoe ga je hier concreet mee aan de slag als hulpverlener? Hoe vertaal je dit precies naar jullie werking? En hoe past dit binnen jouw opdracht of organisatie?

Wij geloven er sterk in dat de regie in de handen van de cliënt en zijn netwerk leggen tot oplossingen op maat leidt. Daardoor is er meer kans op slagen, zijn de cliënten enthousiaster en krijg je geëngageerde netwerken. Er is met andere woorden veel meer verbinding tussen al de betrokkenen.

Vanuit onze visie en onze praktijkervaring willen wij jullie met onze vormingen graag inspireren, uitdagen en prikkelen. We willen er samen voor zorgen dat iedere persoon volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij en een kwaliteitsvol leven kan leiden.

Hoe meer invalshoeken er zijn, hoe groter de kans op een goed onderbouwd ondersteuningsplan. Daarom willen wij als locomotief in het zorglandschap graag onze expertise en ervaring delen en verbinden met die van jullie.

Wat mag je verwachten?

  • Ervaringsgerichte vormingen met een doorleefd inzicht als uitgangspunt
  • We voorzien steeds een aanbod op maat doordat we de vormingen afstemmen op jullie organisatie.
  • De combinatie met supervisie is mogelijk (prijs apart op te vragen).
  • We bieden vormingen aan van anderhalf uur tot twee volledige dagen, van een kennismaking tot een intensief traject.
  • De vormingen zijn er zowel voor studenten in de vorm van gastcolleges als voor vrijwilligers, professionelen, teams en organisaties.
  • Een kleine greep uit ons aanbod vormingen: “Vraaggestuurd werken met netwerkgroepen”, “Participatie is een werkwoord” en “Rol en positie van de hulpverlener?!”

Prijzen

  • Studiedag: € 580 per dagdeel of € 1160 per dag
  • ‘Train-de-trainer’ voor maximum 20 personen: € 580 per dagdeel of € 1160 per dag
  • Delen van expertise: € 200 per uur
  • Offerte op maat mogelijk
 
 

Interesse?

laat je gegevens achter in het formulier hieronder

CONTACTGEGEVENS

Let op! Wanneer je geen bevestigingsmail van je aanvraag in je mailbox ontvangt, dan is deaanvraag vermoedelijk niet doorgevoerd.
Gelieve in dit geval contact op te nemen met D.O.P. OVl via mail info@dop-ovl.be of bel 0473 73 87 68 .

Feedback van deelnemers:

“Ik heb mij geen moment verveeld. We werden steeds betrokken bij het creëren van de inhoud van de lesdag. Bij oefeningen werden we vooral aangemoedigd om zelf door een proces te gaan – bv. als deelnemer aan een overleg van D.O.P. – en dat werkte heel verrijkend voor mij. Jullie zijn een enorme verademing binnen het vormingslandschap. Jullie vertegenwoordigen de lesinhoud helemaal, lekker authentiek.” 

(medewerker CKG)

“Ook al weten de meeste hulpverleners wel dat ze kracht- en netwerkgericht moeten werken, in de praktijk zit het er toch vaak nog heel anders ingebakken. Deze vorming doet je wel eens nadenken over je eigen werk en de mogelijke invloed op gezinnen.”

(medewerker Eén gezin, één plan)

“Ik merk in de hulpverlening rond mij en bij mezelf veel gemiste kansen. Het werken met netwerken, regie bij het gezin, de kernverlangens en de angsten die vaak niet zo ver van elkaar liggen weten te bevragen, de verbinding tussen de hulpverleners, … Jullie vorming lijkt mij onderdeel te zijn van een beweging in de hulpverlening die deze kansen opnieuw zichtbaar maakt.” 

(medewerker team Sherpa)